Tietosuojaseloste – Talotarvike.com BHG Group

Pyrimme toimimaan tietosuojaan liittyvissä asioissa mahdollisimman läpinäkyvästi. Asiakkaidemme henkilötietojen oikeanlainen käsittely on meille tärkeää ja olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietojasi turvallisesti ja soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten käsittelemme asiakkaidemme ja verkkosivustomme käyttäjien henkilötietoja. Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöistämme.

Päivitetty 24.10.2022

1. Rekisterinpitäjä

Talotarvike.com BHG Group on henkilötietojesi rekisterinpitäjä ja siten vastuussa siitä, että henkilötietojasi käsitellään asianmukaisesti ja turvallisesti soveltuvaa lainsäädäntöä noudattaen.

2. Yhteystiedot

Otathan meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteesta, henkilötietojen käsittelystä tai haluat käyttää tämän tietosuojaselosteen tai soveltuvan lainsäädännön mukaisia oikeuksiasi.

Talotarvike.com BHG Group ("Talotarvike.com")
Y-tunnus: 1870108-3
Postiosoite: Junailijankatu 15, 11100 Riihimäki
Sähköposti: asiakaspalvelu@talotarvike.com
Tietosuojavastaava: tietosuoja@talotarvike.com

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit muuttaa omia tietojasi tai peruuttaa uutiskirjeen kirjautumalla henkilökohtaisille sivuillesi: https://www.talotarvike.com/customer/account/login

3. Miten käsittelemme henkilötietojasi?

Kerätyt henkilötiedot

Talotarvike.com BHG Group kerää ja käsittelee henkilötietojasi, kun teet tilauksen verkkokaupastamme, rekisteröidyt sivustomme www.talotarvike.com käyttäjäksi, tilaat uutiskirjeen, lähetät ostoskorin tiedot itsellesi sähköpostiin, lisäät tuotteita ostoskoriin ja/tai osallistut Netraudan järjestämiin kilpailuihin. Keräämme tietoja vierailustasi verkkokaupassamme myös evästeiden avulla.

Henkilötietoja käytetään tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin; asiakaspalvelun, liiketoiminnan ja verkkokaupan kehittämiseen; kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tarkoituksiin sekä analysointiin ja tilastointiin.

Henkilötietoja käytetään myös personoitujen sähköpostien lähettämiseen sekä ostoskoriin lisättyjen tuotteiden muistutusten lähettämiseen. Tämä henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suoramarkkinointilupaan tai meidän oikeutettuun etuumme lähettää suoramarkkinointia.

Asiakkaisiimme ja verkkosivustomme käyttäjiin liittyvät tiedot

Kauppapaikan tilauksista kerättävät yhteystiedot:
Tilauksen yhteydessä tilausten käsittelyssä ja toimittamisessa tarvittavat tiedot. Pakollisia asiakastietoja ovat sukunimi, etunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Tilausten käsittelyyn, toimittamiseen ja palauttamiseen tarvittavat tiedot:
Tiedot Talotarvike.com-kauppapaikan asiakkaiden tilauksista, toimituksista ja palautuksista.

Maksutapahtumaan ja luottokaupan ylläpitämiseen tarvittavat tiedot:
Maksutapahtumaan, luotonvalvontaan ja luotto-oikeuden ylläpitoon vaadittavat tiedot.

Talotarvike.com-kauppapaikan kanta-asiakastiedot:
Asiakasrekisteriin tallennetaan ne tiedot, jotka asiakas on täyttänyt Talotarvike.com-verkkokaupan rekisteröintilomakkeeseen rekisteröitymisen yhteydessä. Pakollisia rekisteröitymistietoja ovat sukunimi, etunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero, käyttäjätunnus ja salasana. Vapaaehtoisia tietoja ovat muut yhteystiedot sekä muut asiakkaan ilmoittamat tiedot.

Talotarvike.com-verkkokaupan uutiskirjeen tilaustiedot:
Tilatessa uutiskirjettä pakollisena tietona on tilaajan sähköpostiosoite.

Et ole velvollinen luovuttamaan meille henkilötietojasi, mutta mikäli et luovuta meille mitään henkilötietojasi, emme voi myydä tai toimittaa sinulle tuotteita, tarjota asiakaspalvelua, lähettää markkinointiviestejä tai olla muutoin vuorovaikutuksessa kanssasi.

Käyttäjän suostumus

Tilaamalla uutiskirjeemme ja/tai rekisteröitymällä verkkosivustollemme ja/tai tilaamalla tuotteitamme ja/tai syöttäessäsi tietoja verkkosivustomme lomakkeiden kautta, annat suostumuksesi tietojesi tallennukseen. Toimitetun tilauksen osalta tiedon säilytysvelvoite määräytyy kirjanpitolain (1997/1336 § 10) mukaisesti.

Profilointi

Saatamme koota sinusta tietoja eri lähteistä, jotta voimme koota yhteenvedon mieltymyksistäsi ja verkkokäyttäytymisestäsi. Tätä kutsutaan profiloinniksi, ja se mahdollistaa asiakasprofiilien luomisen. Profiiliin sisältyy mm. aikaisemmat ostoksesi sekä tuotteet, joista olet ollut kiinnostunut verkkosivustoamme käyttäessäsi. Profiloinnin tarkoituksena on varmistaa, että lähetämme sinulle sopivaa markkinointiviestintää, kuten personoituja tarjouksia sekä kohdennettuja mainoksia. Profilointia tehdään vain, jos olet antanut suostumuksesi markkinointiviestintään.

Sosiaalisen median kanavamme

Käsittelemme sosiaalisen median kanaviemme kautta saatuja henkilötietoja, jotta voimme mainostaa verkkokauppaamme sekä tuotteitamme, ja olla vuorovaikutuksessa nykyisten ja potentiaalisten asiakkaidemme sekä kumppaniemme kanssa. Käsittely on tarpeellista, jotta voimme markkinoida verkkokauppaamme sekä tuotteitamme ja olla vuorovaikutuksessa nykyisten ja potentiaalisten asiakkaidemme sekä kumppaniemme kanssa (rekisterinpitäjän oikeutettu etu).

Henkilötietoja käsitellään niin kauan kuin on tarpeellista käsittelyn tarkoituksen kannalta. Lisätietoja siitä, miten eri alustat, kuten Facebook, Instagram ja YouTube, käsittelevät henkilötietojasi vieraillessasi sosiaalisen median kanavillamme, saat kyseisen alustan tietosuojaselosteesta.

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Talotarvike.com BHG Group:n työntekijöillä ja Talotarvike.com BHG Group:n toimeksiannosta ja lukuun toimivien alihankkijoiden ja yhteistyökumppanien työntekijöillä on oikeus käyttää henkilötietojasi eri käyttöoikeustasojen mukaisesti työtehtävän edellyttämällä tavalla.

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille, paitsi jos lakisääteisten velvollisuuksien noudattaminen edellyttää sitä tai jos se on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta.

Asiakastietojen tallennukseen käytämme tarkkaan valikoitujen toimittajien ohjelmistoja. Osa näistä toimittajista sijaitsee EU-alueen ulkopuolella. Tällaisia toimittajia ovat mm.

  • Google, Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  • Zendesk, Zendesk GLOBAL HQ, 1019 Market St, San Francisco, CA 94103, USA

Kun siirrämme henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolisiin maihin, varmistamme henkilötietojen turvallisen käsittelyn tarvittavilla ja asianmukaisilla suojauskeinoilla, esim. EU:n komission vakiolausekkeiden mukaisesti. Sinulla on oikeus saada kopio vakiolausekkeista, jos otat meihin yhteyttä.

Puheluiden ja chat-keskusteluiden tallentaminen

Laadunvalvontaan ja sopimusten ehtojen täyttämiseen liittyviin oikeutettuihin etuihin (myös riita-asioiden ratkaisut) perustuen saatamme nauhoittaa kanssasi käymämme puhelut. Ilmoitamme siitä nauhoitteella ennen puhelua. Tallenteita säilytetään 6 kk. Myös chat-keskustelut tallennetaan edellä mainituista syistä ja tallenteita säilytetään 30 vrk.

4. Rekisteröidyn oikeudet

Alta löydät tiivistelmän GDPR:n mukaisista rekisteröidyn oikeuksista.

Oikeus perua suostumus

Jos henkilötietojen käsittelyn laillinen peruste on suostumus, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

Oikeus saada tutustua tietoihin

Sinulla on oikeus saada tietää, käsittelemmekö henkilötietojasi. Sinulla on myös oikeus saada kopio henkilötiedoistasi sisältäen seuraavat tiedot: käsittelyn tarkoitukset, käsitellyt henkilötietoluokat, henkilötietojen vastaanottajaluokat, oikeutesi käsittelyyn liittyen, automaattisen päätöksenteon mahdollinen hyödyntäminen (ml. profilointi), tiedot asianmukaisista suojauskeinoista liittyen henkilötietojesi siirtämiseen EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisiin maihin sekä tietojen lähde, jos tiedot eivät ole peräisin sinulta itseltäsi.

Oikeus oikaista tietoja

Jos käsittelemämme henkilötiedot ovat virheellisiä, puutteellisia tai vanhentuneita, sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme tai täydennämme sellaiset tiedot ilman aiheetonta viivytystä.

Oikeus tulla unohdetuksi

Useissa tapauksissa sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietosi poistetaan ilman aiheetonta viivytystä. Oikeus pätee seuraaviin tilanteisiin:

  1. Henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin.
  2. Perut suostumuksesi, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta.
  3. Vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinoinnin tarkoituksiin tai vastustat oikeutettuun etuun perustuvaa käsittelyä, emmekä pysty perustelemaan käsittelyä syyllä, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi.
  4. Käsittelyä ei suoriteta oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
  5. Henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.
  6. Henkilötiedot on poistettava lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Jos käsittelyn laillinen peruste on oikeutettu etu (esim. profilointi), sinulla on milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Lisäksi sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, kun tietoja käsitellään suoramarkkinointia varten. Lopetamme henkilötietojen käsittelyn, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelylle on pakottavia laillisia syitä, jotka syrjäyttävät etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos tietoja käsitellään oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä

Tietyissä tapauksissa sinulla on oikeus pyytää, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Oikeus pätee seuraaviin tilanteisiin:

  1. Henkilötietosi ovat mielestäsi virheellisiä ja odotat, että varmistamme niiden paikkansapitävyyden.
  2. Käsittely tapahtuu lainvastaisesti ja haluat, että tietojen käsittelyä rajoitetaan sen sijaan, että ne poistettaisiin.
  3. Meidän ei enää tarvitse käsitellä henkilötietojasi, mutta sinä tarvitset tietoja oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
  4. Olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun, ja odotat sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän etumme sinun etusi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Kun meille luovuttamiasi henkilötietoja käsitellään automaattisesti, ja laillinen peruste käsittelylle on suostumus tai sopimus, sinulla on oikeus saada tietosi yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä pyytää, että tällaiset henkilötiedot siirretään toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus

Sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetun toimistolle.

5. Evästeet

Käytämme evästeitä ja muita samankaltaisia seurantatekniikoita, jotka parantavat verkkosivustomme toimivuutta ja mahdollistavat tiettyjä toimintoja, joiden avulla kehitämme verkkosivustoamme ja lähetämme parempaa ja personoitua markkinointiviestintää. Käytämme evästeitä tämän tietosuojaselosteen ja evästeselosteemme mukaisesti.

6. Tietosuojaselosteen muutokset

Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen milloin tahansa. Mikäli teemme muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen, julkaisemme päivitetyn tietosuojaselosteen osoitteessa https://www.talotarvike.com/yritys/tietosuojaseloste, kun muutokset tulevat voimaan. Lisäksi voimme tiedottaa muutoksista myös muilla tavoin.

Ole hyvä ja odota...

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan.

Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin.

Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä: